OVER ONS

Stealth Gear is voortgekomen uit mijn passie voor natuurfotografie. Mijn naam is Jurgen Sloots en al zo'n 35 jaar is natuurfotografie mijn grote hobby. Maar waar houdt hobby op en begint werk? Voor mij is er een duidelijk verschil tussen het fotograferen zelf als hobby en het bedrijfsmatig bezig zijn met zaken rondom natuurfotografie.

Het begon allemaal op de middelbare school rond de leeftijd van 15 jaar. Ik was al jaren lid van een jeugdbond voor natuurstudie en vogels kijken had mijn grootste interesse. Op een bepaald moment wilde ik de waaarnemingen vastleggen en een eerste foto-uitrusting werd gekocht.

Een bekende Eindhovense natuurfotograaf gaf mij zijn oude schuiltentje en vanaf dat moment ben ik gefascineerd door schuiltenten. Een zijn met de natuur terwijl je toch onzichtbaar bent!

Nadat mijn eerste tentje het begeven had, kocht ik in Engeland mijn eerste commerciële tentje en later volgden er nog meer.  Met deze tentjes heb ik veel mooie waarnemingen gehad en heb ik prachtige foto's kunnen maken.

In mijn loopbaan ben ik altijd werkzaam geweest in de logistiek waarvan een groot deel als logstiek manager. Op een gegeven moment zaten mijn vrouw en ik te dromen over het winnen van de staatsloterij en wat we zouden doen als geld geen issue meer zou zijn. Mijn droom was natuurfotografie en mezelf bezig houden met artikelen voor natuurfotografen.

Dat winnen is (nog) niet gebeurd, maar de droom was er. Waarom zou je niet iets beginnen rondom natuurfotografie zei mijn vrouw: zo gezegd zo gedaan. Een webshop met artikelen voor natuurfotografen.

Naast het werk als logistiek manager runde ik dus een webshop met o.a. schuiltenten van allerlei leveranciers. Op het vogelfestival van Vogelbescherming leerde ik in 2006 een bedrijf kennen en we hebben samen de schuiltent Buteo ontwikkeld. Het werd een van de best verkochte schuiltenten ooit.

Nadat de crisis in 2008 toesloeg, heb ik diverse werkgevers gehad en heb ik enkele reorganisaties meegemaakt die niet in mijn koude kleren zijn gaan zitten. Mijn hele team werd ontslagen en als laatste kon ik natuurlijk zelf gaan. Op dat moment was er een vacature als sales & projectmanager bij het bedrijf waar ik de Buteo mee ontwikkeld had en toen ben ik daar aan de slag gegaan. Met mijn eigen commerciële activiteiten ben ik toen gestopt. Van mijn hobby mijn werk maken leek het, maar dat heeft anders uitgepakt; na een burn-out kreeg ik een andere functie en daarna volgde een reorganisatie. Bij de medewerkers die ontslagen werden zat ik ook en dat heeft me flink aan het denken gezet.

Inmiddels 51 jaar oud, bleef ik solliciteren naar logistieke functies met als uitkomst dat er kandidaten zijn die beter bij het profiel aansluiten dan ik. Dat moet ook anders kunnen dacht ik toen. Ik startte met het ontwikkelen van een compleet nieuwe lijn van schuiltenten en accessoires voor natuurfotografen. Dit met erg veel input van klanten die eerder bij Schuiltent.nl een schuiltent kochten. Zo is er nu een eenpersoons-, tweepersoons- en een ligtent. Verder zijn er camouflagenetten, lenscovers, snoots, raincovers, beanbags, lenswarmers, camouflagetape en baghides etc.

Schuiltent.nl werd weer van stal gehaald en er werd zelfs een eigen merknaam bedacht: Buteo Photo Gear. Buteo komt van Buteo Buteo, de Latijnse naam voor buizerd, een opportunitische vogel die overal kansen ziet! En de buizerd is voor mij sinds mijn jeugdjaren al mijn lievelings vogel.  Ik doe dit overigens niet alleen, mijn vrouw Sylvia, zoon Jordi en dochter Lindi ondersteunen me waar nodig.

Fotograferen en natuurbeleving is dus echt mijn hobby gebleven en zorgt voor aangename ontspanning.

Ik hoop dat ik over ons/mij een beetje duidelijk heb gemaakt dat we echte liefhebbers zijn die beschikken over eigen ervaring om onze producten te ontwikkelen.

Veel natuurfoto plezier en hopelijk kunnen de  artikelen van StealthGear-Shop.com erbij helpen om die foto's te maken die u voor ogen heeft!

 

Jurgen Sloots & team

 

Wij zijn gecertificeerd door:

   

© 2020 - 2024 Stealth-gear.com | sitemap | rss